Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Астън Вила награди палача на Байерн с нов договор

07 октомври 2024, 16:35 часа • 294 прочитания

Нападателят на Астън Вила Джон Дуран подписа нов договор с клуба до 2030 година. 20-годишният колумбиец се намира в силна форма от началото на сезона, като отбеляза 6 гола във всички турнири, въпреки че беше титуляр само веднъж от 10-те му участия. 

Астън Вила удължи договора на Джон Дуран 

Дюран е използван предимно като заместник на титулярния таран Оли Уоткинс. Въпреки статута си на резервен нападател, колумбийският национал вкара голове във Висшата лига срещу Уест Хям, Лестър Сити, Евертън и Уулвърхямптън. Също така се разписа от далечно разстояние при победата на Вила с 1:0 у дома срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига.

Нова страница за Дуран и Вила

Дуран се присъедини към Вила от Чикаго Файър през януари 2023 година, като оттогава изигра 37 мача, в които отбеляза 8 гола. Предишният му договор трябваше да изтече през 2028 г. През лятото от Челси и Уест Хям проявиха известен интерес към колумбиеца. Съотборниците и самият Дуран бяха с впечатлението, че ще напусне през лятото, като колумбийският нападател искаше да се премести в търсене на титулярно място в друг отбор. 

Въпреки това, след решителните разговори към края на трансферния прозорец, при които Вила изтъкна важността на Дуран, а Унай Емери изказа план да увеличи минутите му, белязаха нова страницата в отношенията. Ролята и способностите му бяха демонстрирани през този сезон, но това не е изненада за Вила, който вярва, че може да се превърне в един от най-добрите нападатели в света.

ОЩЕ: Разсипаха от критики Байерн след загубата от Астън Вила в Шампионска лига

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес