Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво обеща Нетаняху по повод годишнината от атаката на "Хамас" срещу Израел

07 октомври 2024, 16:03 часа • 786 прочитания

Премиерът Бенямин Нетаняху обеща в понеделник да върне всички заложници, които все още са държани от палестински екстремисти в Газа, докато Израел отбелязва първата годишнина от нападението на "Хамас" на 7 октомври, пише AFP.

„На този ден на това място и на много места в страната ни си спомняме нашите загинали, нашите заложници, които сме длъжни да върнем и нашите герои, паднали в защита на родината и нацията. ужасно клане преди една година“, каза Нетаняху в изявление, разпространено от неговия кабинет.

Коментарите на премиера дойдоха само часове след като израелска предизборна група обяви смъртта на друг заложник, задържан в Газа. ОЩЕ: Израел обяви, че е убил де факто премиера на Ивицата Газа от "Хамас" (СНИМКИ)

 Израелските заложници

Атаката на "Хамас" на 7 октомври доведе до смъртта на 1205 души от израелска страна, повечето от които цивилни, според данни на AFP, базирани на официални израелски данни, които включват заложници, убити в плен. От 251 души, взети за заложници този ден, 97 все още се държат в Ивицата Газа. За 34 души израелските военни казват, че са мъртви.

Загиналите палестинци

Повече от 41 909 палестинци, повечето от които цивилни, са били убити във военната кампания на Израел в Ивицата Газа от началото на войната, според данни, предоставени от здравното министерство в управляваната от "Хамас" Газа. ООН призна тези данни за надеждни. ОЩЕ: "Израел убива човечеството": Ердоган сравни Нетаняху с Хитлер (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес