Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албанският коалиционен партньор на Мицкоски бойкотира сръбския премиер в Скопие

07 октомври 2024, 17:27 часа • 951 прочитания

ВЛЕН - албанският коалиционен партньор на управляващата Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ - бойкотира сръбския премиер Милош Вучевич, който е на визита в Скопие.

На официалния прием на сръбския министър-председател не присъства нито един представител на албанската партия.

Вучевич беше посрещнат с най-високи държавни и военни почести в сградата на правителството, а освен премиера Християн Мицкоски, присъстваха вицепремиерите Александър Николоски и Иван Стоилкович, външният министър Тимчо Муцунски и министърът на енергетиката Саня Божиновска. Вицепремиерът от ВЛЕН Изет Меджити не беше с тях, съобщи БГНЕС.

Още: Мицкоски: ЕС е несправедлив към Македония, не приемам диктат за евроинтеграция

Какво прави Вучевич в Северна Македония?

Посещението идва на фона на решението на постоянните представители на ЕС да започнат преговори с Албания, което означава нейното отделяне от процеса за Северна Македония: ЕС обърна гръб на Северна Македония, но започва разговори с Албания.

Официалното съобщение за посещението на Вучевич от страна на Северна Македония е укрепването на двустранните отношения със Сърбия, особено в сферата на енергетиката, подписването на Меморандум за сътрудничество за икономическа и енергийна интеграция, ключови за регионалното развитие и стабилност. Срещата между Вучевич и Мицкоски е значима за насърчаване на диалога и обмяната на идеи за сътрудничество, казват медиите в югозападната ни съседка.

Още: Мицкоски: Не сме наивници и няма да попаднем в капана на България

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес