Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 продукта в супермаркета, от които се нуждаете всеки ден

22 октомври 2024, 18:00 часа

Добавете тези десет продукта към списъка си за пазаруване. Те определено трябва да бъдат включени в ежедневната диета на тези, които се грижат за здравето си.

Зеле

От зелето през карфиола до броколите и брюкселското зеле, всеки представител на семейството на кръстоцветните съдържа сулфорафан, ключов компонент за премахване на токсините от тялото.

Още: Руски удар в Донецка област: Поразен супермаркет и убити цивилни (ВИДЕО и СНИМКИ)

Чесън

Въпреки ароматните си характеристики, той има висока антивирусна и антибактериална активност, повишава имунитета и се бори с витаминния дефицит. Две глави на ден в продължение на една седмица - и съдържанието на сяра осигурява детокс ефект.

Цвекло

Източник на витамини, минерали, биофлавоноиди и антиоксиданти. Помага за понижаване на холестерола, подобрява метаболизма и състоянието на кръвта, съдържа минимално количество калории.

Още: След руския удар в Харков: Броят на загиналите в супермаркета достигна 11*

Билков и зелен чай

Понякога си струва да смените любимото си кафе с чаша зелен чай или ройбос (помага за отблъскване на атаката на свободните радикали). Добавянето на настърган корен от джинджифил към чая ще увеличи неговите детоксикиращи свойства. Билковият чай помага да се отпуснете и подобрява настроението. Не съдържа кофеин и танини, така че не възбужда нервната система.

Спанак

Възстановява функциите на червата и панкреаса, противодейства на възрастовото влошаване на зрението, премахва токсините от тялото, поради което е наречен от французите „метла за стомаха“.

Още: Инцидент с жертви: Рухна новостроящ се супермаркет във Флоренция

Годжи бери

Чудотворните плодове от Тибет набират популярност през последните 5 години и се превърнаха в моден продукт сред хората. които следят диетата си. Богат на витамини, минерали, аминокиселини и полизахариди (по-лесно е да се каже какво не могат тези плодове). Добри са както пресни, така и сушени.

Домати

Цветът на плода се дължи на високото съдържание на антоцианини. Изследванията показват, че при консумация се постига естествен процес на прочистване на организма и се наблюдава висока резистентност към раковите клетки.

Доматите съдържат фибри, които са полезни за храносмилането, както и калий и магнезий, които са от съществено значение за здравето на сърдечно-съдовата система. Доматите също са източник на ликопен, вещество, което помага за намаляване на риска от инсулти, инфаркти и хронични възпаления. Ликопенът също така помага за разреждане на кръвта, поради което доматеният сок е толкова популярен на борда на самолети и в болниците.

Артишок

Известен със способността си да подобрява метаболизма, да прочиства черния дроб и да понижава холестерола. Артишокът има богат химичен състав, който помага за нормализиране и поддържане на физиологичните процеси в човешкото тяло. Артишокът също е ценен източник на фибри и помага на червата да функционират правилно. В допълнение, този вкусен зеленчук помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, инфаркти, инсулти.

източник: https://www.marieclaire.ru/food/10-produktov-iz-supermarketa-kotoryie-nujnyi-vam-kajdyiy-den/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес