Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукаку може да продължи във Висшата лига, но не с Челси

02 август 2024, 13:09 часа • 613 прочитания

Ромелу Лукаку може да поднови престоя си във Висшата лига. Астън Вила се намеси в надпреварата за подписа на белгиеца, където основен фаворит е италианският Наполи. Към момента Лукаку е собственост на Челси, но е категоричен, че няма да играе за "сините" от Лондон. Според информация на Il Mattino двата английски клуба са постигнали "пълно съгласие" за подписа на нападателя.

Челси се споразумя с Астън Вила за Лукаку  

В сряда от медиите в Италия съобщиха, че Лукаку тренира сам и чака да се осъществи трансфер в Наполи на фона на неизбежното му напускане на лондонския клуб. Бъдещото му преместване идва след два успешни престоя далеч от "Стамфорд Бридж" след завръщането му в клуба през 2021 г. Респектиращите успехи с Интер и Рома повишиха акциите му в Серия А и това изглежда е желаната дестинация на нападателя.

Но последните данни от Il Mattino сочат, че Челси е постигнал "пълно съгласие" с Астън Вила за подписа на Лукаку. Въпреки това, макар да се твърди, че Челси са настоявали Лукаку да договори условията си с бирмингамския клуб, белгиецът отхвърля тази възможност в полза на Наполи.

Ромелу Лукаку

Твърди се, че търпението на Челси се изчерпва и че шефът на Наполи Антонио Конте е "притеснен". Той също иска клубът да подпише с белгиеца възможно най-скоро, но евентуалното напускане на Осимхен блокира този ход.

В следващите дни предстои да се разбере дали Лукаку ще поднови престоя си във Висшата лига с надеждата да пренапише историята си на Острова, или ще заложи на трансфер при любимия си Конте.

ОЩЕ: Пеп потвърди: Ясно е бъдещето на голяма звезда на Манчестър Сити

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес