Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След боя от Байерн: Динамо Загреб уволни носител на Купата с ЦСКА

19 септември 2024, 13:08 часа • 580 прочитания

Ръководството на Динамо Загреб уволни носител на Купата на България с ЦСКА. Става въпрос за треньора на хърватския гранд Сергей Якирович. Както е известно, онзи ден Динамо отнесе исторически пердах от Байерн Мюнхен, след като отстъпи с 2:9 пред германския тим в Шампионска лига.

Динамо разкара Сергей Якирович

Поражението от Байерн е било прието много тежко от шефовете на Динамо, които веднага се предприели мерки. Първата е уволнението на Сергей Якирович. Новината за неговото освобождаване бе съобщена официално от хърватския клуб. Договорът между двете страни е прекратен по взаимно съгласие.

Кариерата на Якирович в ЦСКА

Сергей Якирович пристигна в ЦСКА през лятото на 2005-та като свободен агент. Преди това той носи екипа на хърватския НК Загреб. Полузащитникът бързо се утвърди като основен играч на „армейците“ и записа общо 50 мача за тима във всички турнири, в които се отчете с 3 попадения. В началото на 2007-ма Якирович бе продаден на австрийския Пашинг срещу 125 хиляди евро.

С ЦСКА Сергей Якирович триумфира в турнира за Купата на България през сезон 2005/06. След това пък той спечели и Суперкупата на страната с „червените“.

Вчера пък стана ясно, че Байерн е записал впечатляващ рекорд в Шампионска лига при разгромната победа срещу Динамо.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес