Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериозен проблем пред Гуардиола и "гражданите": Сити може да се сбогува с всички турнири

19 септември 2024, 18:13 часа • 444 прочитания

Манчестър Сити рискува да бъде изхвърлен не само от Висшата лига, а от всички турнири, в които участва - ФА Къп, Карабао Къп, Шампионска лига и Свеетовно клубно първенство, ако бъде признат за виновен за сериозни нарушения на финансовите правила.

Ман Сити пред изключване от всички турнири  

Както беше разкрито от "Telegraph Sport" в началото на така нареченото "дело на века" по обвиненията срещу Сити, които варират между 115 и 130, съперниците им от Висшата лига не смятат, че еднократното отнемане на точки ще бъде достатъчно наказание, ако бъдат признати за виновни за по-голямата част от нарушенията, в които са обвинени.

Изключването от "турнира на богатите" би удовлетворило тези, които призовават за по-строга санкция, но също така би рискувало да хвърли английския футбол в хаос и би могло да доведе до това шампионът да продължи да играят в Купата на Англия, Купата на Лигата и Шампионска лига. Въпреки това правилата на двете вътрешни състезания за купата повдигат перспективата изгнанието на Сити от играта да бъде разширено извън Висшата лига.

Манчестър Сити

Клауза 31 от правилата за ФА Къп например гласи: "Когато даден клуб е допуснат до участие в състезанието, но след това е изваден от лигата, в която се състезава (или мачовете му в лигата са спрени), Професионалният съвет по играта може да отстрани клуба от турнира."

Сити ще научи съдбата си в срок до 10 седмици 

Правилата за Шампионската лига изглеждат по-сложни, тъй като отборите трябва да притежават клубен лиценз от УЕФА, за да играят в европейските турнири. Въпреки това, ако Сити бъдат изключени от всички национални футболни първенства, това би могло да затрудни участието им в Шампионската лига и Световното клубно първенство, предвид дългите паузи между състезателните срещи.

От Сити многократно отричаха всякакви нарушения преди и след като бяха обвинени от Висшата лига и заявиха, че разполагат с обширен набор от неопровержими доказателства в подкрепа на своята позиция и очакват този въпрос да бъде приключен веднъж завинаги.

На фона на делото играчите на "гражданите" не спират да се оплакват от натоварената програма, на която е подложен отборът заради участието му във всички възможни турнири. Е, изглежда, че един от развоите на случая би решил проблемите им по въпроса....

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес