Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков ще дискутира с Майк Помпео бъдещето на Западните Балкани (ВИДЕО)

19 септември 2024, 21:48 часа • 566 прочитания

Кирил Петков ще дискутира в САЩ бъдещето на Западните Балкани и възможностите за противодействие на злонамереното влияние на Русия в региона.

В рамките на тридневното си посещение съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ще се срещне и със 70-ия държавен секретар Майк Помпео, който също ще участва в дискусията.

Във видео обръщение в социалните мрежи Кирил Петков не даде своята прогноза кой ще спечели изборите в САЩ, но направи паралел между избирателната активност в САЩ, която се очаква да бъде 66% и тази на последните избори в България, която беше 33%.

Още: Кирил Петков категоричен: Пеевски няма да има роля в управление, от което сме част

“Бъдещето на България зависи от българите. Така че нека покажем, че с гласа си ще определим дали България ще излиза от Европейския съюз и НАТО с “Възраждане”, дали Пеевски ще продължава да контролира Висшия съдебен съвет и прокуратурата или България ще продължи по европейския си път,”  каза Петков.

Дискусията, в която Петков ще участва ще се състои в 2 часа тази нощ българско време. 

Майкъл Помпео е американски политик, дипломат, бизнесмен и адвокат, който от април 2018 г. служи като 70-ия държавен секретар на САЩ. Той е бивш офицер от армията на САЩ и директор на ЦРУ от януари 2017 г. до април 2018 г. 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес