Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анчелоти го засипа с похвали, но Мбапе не остана доволен от новия си съотборник (ВИДЕО)

19 септември 2024, 16:33 часа • 512 прочитания

Във вторник вечерта защитаващият титлата си отбор на Реал Мадрид стартира кампанията си в Шампионска лига с победа, като победи Щутгарт с 3:1 на "Бернабеу". Килиан Мбапе откри резултата с петия си гол за Мадрид, преди Дениз Ундав да изравни за германския клуб. Антонио Рюдигер възстанови преднината на мадридчани седем минути преди резервата Ендрик да подпечата победата с далечен удар в 95-тата минута.

Увереността на Ендрик може да му навлече проблеми

Това беше вторият гол на Ендрик за клуба и първият му в Шампионската лига, при дебюта му в турнира. С него той стана и най-младият голмайстор на Реал в историята на най-комерсиалната надоревара - на 18 години, един месец и 27 дни. Решението му да стреля далеч от наказателното поле, макар Мбапе и Винисиус Жуниор да се намираха в по-добри предни позиции, беше тема на дискусия след мача, а вратарят Тибо Куртоа призна, че са щели да "убият" бразилеца, ако не беше вкарал.

"Ако беше пропуснал, Винисиус и Мбапе щяха да го убият", каза белгиецът. "Ако вкара гол, всички ще замълчат! Той е момче с много качества. Той показва своята индивидуалност."

Карло Анчелоти се прехласна по Ендрик

Мениджърът на мадридчани Карло Анчелоти също подкрепи Ендрик, заявявайки, че това показва изключителната увереност. Той подчерта уникалните му дарби, които го отличават, и приветства представянето му. "Той е способен да прави неща, за които никой не може да си помисли", отбеляза Анчелоти. "Той има дарбата, за която мечтаят нападателите, дарбата да бъде много ефективен, решителен. Можете да видите, че той притежава нещо специално, нещо, което никога не съм виждал. И той има толкова силен удар. Най-доброто решение беше да се възползва от ситуацията трима срещу един, като Винисиус и Родриго бяха отворени по крилата, но той се справи много добре, въпреки че това беше може би най-сложното решение."

Реакцията на Мбапе

И докато Анчелоти засипваше с похвали младия бразилец, изглежда Мбапе не остана доволен от индивидуалната игра на съотборника си. В социалните мрежи се появиха невиждани досега кадри, които показват незабавната реакция на Мбапе на удара на Ендрик.

В клипа Мбапе първоначално извиква топката и не я получава, но след това вдига ръце, след като вижда как Ендрик бележи от разстояние. След това пуска кратка усмивка, преди да отиде при бразилеца, за да празнува, което подсказва, че няма скрити проблеми с бразилеца. Анчелоти ще се надява звездното му атакуващо звено да продължи да се справя в условията на ожесточена конкуренция за места в стартовия състав.

ОЩЕ: Неймар преупредил бразилците в Реал Мадрид: Да играеш с Мбапе е истински ад!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес