Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българските царици не се дадоха на фаворитки! Виктория Радева с ценно реми

19 септември 2024, 22:11 часа • 941 прочитания

Националният отбор на България за жени записа престижно равенство 2:2 срещу втория в стартовия списък тим на Грузия в осмия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща, Унгария. Много ценно реми направи Виктория Радева, която въпреки неизгодната си позиция не се предаде и се бори докрай.

България и Грузия не се победиха на Шахматната Олимпиада

Грузинките изглеждаха напълно уверени в победата си, след като форсираха ремита на първа, втора и четвърта дъска, защото очакваха, че на трета Нино Бациашвили с белите фигури ще реализира предимството си в ендшпила срещу Виктория Радева, предава БТА. Българката обаче не се предаде и дочака грешка на Бациашвили, за да се добере до ремито, а с това и равенството в мача.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: 4 дни преди края: Българските царици в топ 3 на Шахматната Олимпиада!

Виктория Радева

В другите три партии Антоанета Стефанова направи реми срещу Нана Дзагнидзе, Нургюл Салимова и Лела Джавахишвили не се победиха, а Белослава Кръстева имаше перспективна позиция, но пропусна да я реализира срещу Бела Хотенашвили.

Мъжете ни загубиха от Бразилия

При мъжете България отстъпи с 1,5:2,5 точки от Бразилия. На четвърта дъска Григор Григоров загуби с черните фигури от Лукас до Вале Карлово, откъдето дойде разликата между двата отбора. Другите три партии приключиха с ремита.

ОЩЕ: Веселин Топалов: Бях в затвор в Колумбия (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес