Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравеният в Челси, който пропусна 107 мача, но прибира по 200 хиляди на седмица

19 септември 2024, 18:40 часа • 698 прочитания

В Челси определено имаха много работа това лято. За всеки закупен играч те трябваше да продадат по един, а със сигурност си пролича фактът, че обичат да купуват играчи. Голяма част от отбора остана да тренира извън основната група, след като редица футболисти на "сините" не попаднаха в плановете на новия треньор Енцо Мареска. Повечето от тях бяха продадени до края на трансферния прозорец, оставяйки само шепа играчи в неловката ситуация да бъдат умишлено изключени от първия отбор, но да не могат да намерят къде да играят през този сезон.

Изолираният капитан на Челси 

Най-известният, и със сигурност най-скъпо платеният, беше вторият капитан Бен Чилуел. Ако сте пропуснали какво се случва с англичанина, ето накратко: продължава да прибира заплатата си от 200 000 паунда на седмица, за да тренира за здраве отделно от основния състав. Изглежда, че той започна малка реинтеграция в основната група и тази седмица имаше снимки как се усмихва заедно с мениджъра Енцо Мареска на тренировка. Но това не означава, че той ще се задържи дългосрочно, всъщност точно обратното. Очаква се защитникът да напусне клуба веднага при отварянето на трансферния прозорец през януари.

Повратният завой в кариерата на Чилуел

27-годишният ляв защитник падна надолу в йерархията на "сините" след идването на Енцо Мареска и източници от клуба очакват той да си осигури напускане през следващите месеци. Английският национал едва ли ще получи достатъчно игрово време и ще трябва да премине в друг отбор, за да играе редовно. Откакто се присъедини към Челси през лятото на 2020 г., защитникът се бори с постоянни проблеми с контузии. Оттогава той е пропуснал общо 107 мача поради различни проблеми с травми.

Ще успее ли Чилуел да спечели доверието на Мареска?

В момента Чилуел се намира на върха на кариерата си и ще се стреми да я върне в правия път. Ще бъде интересно да видим дали ще успее да намери подходяща дестинация за себе си в средата на сезона. В миналото той показа качествата си с Лестър Сити, а от време на време впечатляваше и за Челси. Няма съмнение, че той е достатъчно добър, за да успее във Висшата лига, и може да бъде ключов играч за повечето клубове.

Бен Чилуел

Челси разполага с достатъчна дълбочина в зоната на левия бек и иска да отпрати 27-годишния Чилуел, а приходите от неговото напускане да инвестира в игралния състав. Ще бъде интересно да видим дали ще успее да убеди мениджъра да му даде възможности през следващите седмици, като първо впечатли в тренировките. Ако успее да се върне към най-добрата си форма, той може да бъде много полезен играч за Челси.

Друг от изключените от плановете на Мареска пък ще играе под ръководството на Мъри Стоилов в Гьозтепе.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес