Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха мъж, обрал два пъти адвокатска кантора в Бургас

19 септември 2024, 21:30 часа • 445 прочитания

Полицаи от Първо Районно управление – Бургас задържаха 46-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, извършил две взломни кражби от адвокатска кантора в Бургас.

Още: Задържаха жената, оставила бебето си до контейнер за боклук

Първата от кражбите рецидивистът извършил на 12 срещу 13 септември, когато чрез натиск в областта на заключващ механизъм на PVC прозорец проникнал в предната стая на адвокатската кантора и откраднал прахосмукачка заедно със зарядна станция. Мъжът свалил камерата за видеонаблюдение и извадил захранващите ѝ кабели. От втора вътрешна стая и от избеното помещение откраднал планински велосипед и куфар с ръкохватки за заваръчен апарат, както и рутер, съобщи bTV.

Няколко дни по-късно – на 15 срещу 16 септември, чрез разбиване на заключващия механизъм на входната PVC врата бургазлията отново проникнал в адвокатската кантора. Този път той откраднал цветен принтер, аргонов електрожен, акумулаторен винтоверт и дамски дрехи. Всички откраднати вещи са на обща стойност около 1300 лв., съобщиха за bTV от ОДМВР-Бургас.

Още: Задържаха 23-годишен за убийство на съсед с дървен кол край Стара Загора

Криминално проявеният и осъждан бургазлия е задържан. При претърсване на обитаваното от него жилище, разположено на ул. „Фердинандова“ №89, са намерени и иззети голяма част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес