Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравете за тези храни сутрин преди закуската, защото ще навредите на стомаха си

29 ноември 2022, 13:10 часа

Според диетолозите има няколко храни, с които за нищо на света не трябва да започвате деня си, независимо колко е часа, защото ще доведат не само до наддаване на теглото, но и до разбутване на по-чувствителните стомаси.

9 храни, които не бива да държите в хладилника

Цитруси

Независимо какъв е плодът - портокал, грейпфрут, мандарина, ще дразни празните хранопровод и стомах, затова дори само чаша сок от тях на закуска, е лоша идея. Витамин С-то определено е полезно, но когато вече стомахът ви е пълен и по-скоро като десерт.

Банани

Бананите са честа закуска на всички ни, защото е сладък, засищащ и доста полезен. Но бананът все пак може да има своята вреда и да се отрази негативно върху сърцето например. Неговото високо съдържание на магнезий и калций, нарушава баланса и натоварва сърцето.

Кафе

Кафето е сякаш задължителна напитка сутрин. Но е по-добре да се пие след закуска или дори направо на обяд. Тъй като обаче всички, които обичаме кафе, знаем колко е важно то рано сутрин, ако не можете без него по-добре му сложете мляко или сметана.

Кифли

Кифлички, козунаци, гевреци - класика в жанра. Те обаче могат да са сериозен стрес за организма, защото дразнят лигавицата и могат да доведат до сериозен дискомфорт.

Круши

Крушите са със съдържание на груби фибри, дразнещи празния стомах и е по-добре, както бананите, да се хапват известно време след основното хранене.

Това са най-важните храни за здравето на черния дроб - яжте ги редовно

Студени газирани напитки

Те само ще влошат кръвообращението, свивайки съдовете на стомаха. Това ще затрудни храносмилането и е по-добре да пиете вода на закуска, от колкото кола, например.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес