Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

DARA и научените уроци: За изпитанията, смирението и свободата

20 септември 2024, 12:04 часа • 426 прочитания

Няма да е преувеличено, ако кажем, че в момента DARA е най-актуалната музикална звезда в България, що се отнася до поп музиката. Тя винаги е първи избор за бляскави събития, концерти и предавания, защото феновете ѝ се увеличават главоломно, а собствената ѝ амбиция да е винаги актуална и в кондиция я прави истинска звезда.

За четвърта година DARA е треньор в музикалната надпревара "Гласът на България" и всяка неделя от 20 ч. по bTV се опитва да открие победителя и да го вземе в своя отбор. Поп звездата даде интервю специално за дамския сайт iWoman и сподели кои са личните ѝ трудности в предаването и къде открива опората, която я крепи и я държи "на земята".

Още: Родена за сцена: Вижте първото телевизионно участие на DARA (ВИДЕО)

----------------------------

Фотограф: Лилия Йотова/bTV

Тази година е четвъртата ти като треньор в "Гласът на България". Какво да очакваме?

Този сезон ще бъде още по-специален и вълнуващ. Чувствам, че с всяка година ставам все по-уверена и по-добра в ролята си на треньор. Усвоила съм много уроци от предишните сезони, с които вярвам, че мога да отведа своя отбор до победа.

Кое е най-голямото изпитание за теб в предаването?

Най-трудното за мен е да взимам решения кой от участниците да продължи напред. Виждам колко усилия полагат всички и осъзнавам, че всяко мое решение може да промени живота им. Това създава напрежение, но в същото време ме учи да бъда смела и интуитивна. Всеки един от тези гласове има своето място в предаването, затова се старая да бъда честна и справедлива във всяка ситуация.

Още: Потенциал на финалист: Иван Лечев с голяма изненада в "Гласът на България" (СНИМКА)

Кое е най-полезното нещо, което са ти дали форматите, в които си участвала досега?

Всеки формат те вади от комфортната ти зона. Мобилизира те, среща те с какви ли не предизвикателства, които невинаги са приятни. Именно това ми е помогнало да бъда отговорна, дисциплинирана и да следвам инстинктите си. Да не променям индивидуалността си. Бих казала, че са училище за напреднали.

Фотограф: Лилия Йотова/bTV

Има ли нещо, което преди си правила на сцена, а сега вече не ти допада и не би го повторила?

Искам всичко, което правя, да е истинско и да предава емоцията, която чувствам дълбоко в себе си. Да е в синхрон с моята същност. Днес не бих направила нещо, в което не вярвам.

Как успяваш да съхраниш себе си, все пак ти си доста популярна? "Подхлъзваш" ли се понякога? 

Семейството и близките ми са най-голямата ми опора. Помагат ми да остана с краката на земята и ме подкрепят във всяка крачка. Понякога се случва да се съмнявам в себе си. Именно за това се пее и в новата ми песен "Крадец на мечти". Тези моменти ме учат на смирение, благодарност и любов към себе си.

Още: Новото парче на Тино - "Жажда" за музикално лято в бутилка (ВИДЕО)

Много голяма част от колегите ти вече правят друг стил музика, за който се смята, че е по-добре платен. Кое е нещото, което те задържа да продължаваш да се занимаваш с поп музика?

Всеки е свободен да изразява себе си по какъвто начин реши. Хубавата музика и качествената продукция не се ограничават стилово. Моят път е в попа. Тук се чувствам добре.

Наскоро пусна новата си песен "Крадец на мечти". Кое беше нещото, което те вдъхнови да напишеш песента?

"Крадец на мечти" идва от най-дълбоките кътчета на душата ми. Имало е моменти, в които усещах, че мечтите ми се изплъзват, че светът около мен се опитва да ме спре. Но разбрах, че никой не може да открадне това, което е в сърцето ми. Песента е за всички, които търсят пътя си и искат да вярват, че мечтите им са възможни. Искам да им вдъхна надежда и да им напомня, че дори в най-тъмните моменти ние сме тези, които контролираме своята съдба. Само трябва да си дадем свобода и любов.

Всички сме впечатлени от начина, по който изглеждаш. Можеш ли да споделиш каква е тайната на перфектната ти форма?

Тайната е в баланса. За мен е изключително важно да се чувствам добре, както отвътре, така и отвън. Храня се балансирано, тренирам редовно и най-важното – давам си време за почивка.

Още: ALI, Цар Плъх, heptagram и Woomb: В разговор за независимата музика и има ли тя почва у нас

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес