Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 фрази, които една жена никога няма да каже, ако е в здрава връзка

20 септември 2024, 11:00 часа

Не само момичетата могат да бъдат чувствителни към някои думи, адресирани до тях. Силната половина от човечеството също не понася определени фрази от половинката си.

Противно на общоприетото мнение, че е трудно да обидиш силния пол, има достатъчно причини да го направиш. Ето защо, преди да говорите, трябва да помислите няколко пъти. Какви фрази могат да отблъснат мъжа?

 

Още: Ето кои са най-желаните жени според зодията

Фраза: "Ти трябва"

Тази фраза се възприема остро както в близки, така и в приятелски отношения. Представата, че той е мъж, трябва да е нищо повече от наложен стереотип. Фразата има принудително консуматорско значение. Думите задължават мъжа да извършва някои действия, които той не иска и не трябва да прави. По правило, реакцията на тази фраза сред мъжката половина на човечеството е незабавна отбранителна, а често и агресивна. По-приятно е да направите нещо според личното си желание, а не насила.

 

Фраза: „Мога да се справя сама“

Още: Защо мъжът не нарича жената по име

Фраза, която на мъжки език означава: „Нямам нужда от теб, защото мога да направя всичко сама“. Най-често партньорът предлага помощ, защото иска да покаже внимание или да бъде полезен, като по този начин се уверява, че е необходим.

Ако предложението за помощ се отхвърля отново и отново, позовавайки се на собствените си възможности, това първо наранява мъжа, след това го лишава от инициативата му и след това напълно го отблъсква от жената.

 

Фраза: „Родителите ти са такива...“

Още: Най-честите симптоми на миома на матката

„Ходил ли си пак да видиш майка си?“, „Същият си като баща си...“ – свещен е въпросът на родителите дали половинката им ги харесва или не. Всякакви атаки към близки не могат да останат незабелязани, дори ако мъжът визуално иска да изглади чувствителна тема и не показва остра реакция. „Да, партньорът вече е пораснал и вече не е малък, но това не означава, че той не трябва да проявява грижи, да посещава, да помага на родителите си, колкото и специфични и специални да са те.

 

Фраза: „И съпругът на моята приятелка...“

С тези думи жената иска да мотивира мъжа да бъде по-добър / по-грижовен / по-богат. Но всъщност, освен разочарование и недоумение, защо все още си с него? - тази фраза не носи нищо.

В този момент мъжът няма желание да се промени или да започне да прави нещо. Напротив, има желание да стане и да си тръгне, казвайки: „Можеш да намериш някой, който ти подхожда“.

 

Фраза: „Къде беше?“

Самата формулировка на въпроса напомня за отношенията дете-родител. Където жената е в позицията на взискателна майка, а мъжът е виновно дете. В допълнение към факта, че такава формулировка на въпроса не предполага никакво доверие в една връзка, тя също лишава мъжа от лично пространство и чувство за свобода, което е толкова важно за него.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес