Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериозен проблем на "Герена": Кадрова криза напът да секне приказката на Левски

21 октомври 2024, 10:12 часа • 667 прочитания

Българският гранд Левски постигна важна победа за самочуствието над вечния враг ЦСКА, но трудностите за "сините" тепърва предстоят. На стадион "Георги Аспарухов" се задава сериозна кадрова криза в дефанзивен план, където цели трима футболисти са с контузии, пише "Тема Спорт".

Трима защитници на Левски са с травми

Както е известно, в дербито срещу ЦСКА не стартира един от стълбовете в отбраната на Левски - Келиан ван дер Каап. Той почувства нови болки в коляното в четвъртък и спешно бе изваден от стартовия състав за мача в събота. Освен това Генчев обяви лошата новина, че Ван дер Каап ще трябва да се оперира.

Ван дер Каап трябва да се оперира и ще отсъства за дълго

Защитникът на Левски се очаква да отсъства поне до пролетта, което означава, че ще изпусне остатъка от есенния дял на сезона, както и първите няколко седмици от втория полусезон. Не е ясно и колко бързо Ван дер Каап ще се завърне в кондиция за игра, тъй като възстановяването също няма да бъде лесно.

Келиан ван дер Каап

Макун игра на инжекции и обезболяващи в дербито с ЦСКА

Освен Ван дер Каап, Левски има проблеми и с още двама бранители. Единият от тях е героят от мача с ЦСКА - Кристиан Макун, за когото стана ясно, че е играл на инжекции и обезболяващи в дербито. Той не успя да играе няколко дни по-рано за националния отбор на Венецуела заради проблем в адукторите.

Кристиан Димитров пропусна последния мач на България заради контузия

С проблем е и Кристиан Димитров, който не отпътува с националния отбор за мача със Северна Ирландия. Той все пак успя да се вдигне на крака за пълни 90 минути срещу ЦСКА. Не е ясно дали Димитров и Макун ще успеят да се възстановят навреме за предстоящия мач с Берое в петък.

Кристиан Димитров

Халф на Левски също трябва да се оперира

Иначе още един футболист на Левски трябва да се оперира, но го отлага. Това е Карлос Охене, който също има травма в коляното, но засега успява да стиска зъби и да играе за "сините". В даден момент обаче той също ще трябва да се подложи на операция, която ще го извади от строя за дълго.

Ако Левски действително остане без трима защитници, това може да окаже сериозно негативно влияние на представянето и резултатите на отбора. "Сините" до момента поддържат много високо ниво и дишат във врата на хегемона Лудогорец, но отсъствието на няколко играчи в една линия ще създаде сериозни проблеми на Генчев и компания.

ОЩЕ: За 7 дни - как Ботев отне талант на Левски и го продаде за баснословна сума!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес