Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ще ударя центъра на Москва": Тръмп твърди, че заплашил Путин

21 октомври 2024, 10:31 часа • 1046 прочитания

Бившият президент на САЩ и кандидат на републиканците за поста Доналд Тръмп твърди, че в миналото е заплашил руския диктатор Владимир Путин с удар по центъра на Москва, ако реши да нахлуе в Украйна.

Още: Нападките продължават: Харис обвини Тръмп, че "омерзява функцията на президент на САЩ"

В интервю за The Wall Street Journal републиканецът не уточни кога точно се е състоял разговорът, но разкри предполагаемото му съдържание.

„Казах на Путин: „Владимир, ние имаме чудесни отношения“. Разбирах се много добре с него. Ще ви кажа, че той е много различен характер, много по-различен от всички останали - познавах го много добре. Казах: „Владимир, ако отидеш в Украйна, ще те ударя толкова силно, че дори няма да повярваш. Ще ударя центъра на ш****ата Москва“. Казах: „Ние сме приятели. Не искам да го правя, но нямам избор. Толкова силно ще бъдеш ударен, че ще бъдат свалени тези проклети куполи от главата ти“. Защото той живее под куполите“, каза Тръмп пред американската медия.

От Кремъл излязоха с кратък коментар относно думите на републиканеца. Говорителят на Путин - Дмитрий Песков - заяви, че "има много разгорещени и емоционални изказвания", цитиран от контролираната от държавата агенция "РИА Новости".

Снимка: Getty Images/Guliver

Още:Путин пак нарече "мир" пълната капитулация на Украйна пред него (ОБЗОР - ВИДЕО)

Тръмп и войната в Украйна

Доналд Тръмп многократно е заявявал, че Русия никога нямало да нахлуе в Украйна в период, в който той е в Белия дом. Също така обвинява Джо Байдън за войната в Украйна, а не толкова Путин, който нахлу през февруари 2022 г.

Наскоро републиканецът дори хвърли вината върху украинския лидер Володимир Зеленски. „Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи сделка“, каза Тръмп.

Заяви също, че Путин го е предупредил за нахлуване в Украйна, но републиканецът още тогава е казал, че няма да го допусне. Тръмп постоянно изтъква добрите си отношения с руския диктатор и казва, че ще сложи край на войната в Украйна за 24 часа. Какви са конкретните му планове към изпълнение на тази цел, остава почти на 100% неясно: Тръмп с конкретика как ще пробва да спре войната в Украйна, обиди се на Путин.

Още: По 1 млн. долара на ден: Мъск де факто купува гласове за Доналд Тръмп?

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес