Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой с кого ще управлява? Прогнози от Емилия Милчева за кабинет и ролята на двете ДПС-та в него (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 19:30 часа • 1623 прочитания

Разказът за бъдещето на България след изборите го няма. Ние сме се качили на едно влакче като в панаир и това влакче преминава през различните теми на деня. В съответствие с тези теми на деня, политиците реагират.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" журналистът Емилия Милчева, коментирайки посланията на партиите и възможните конфигурации за съставяне на редовно правителство след изборите. 

По думите ѝ в момента две теми основно стоят на дневен ред с идеята да спечелят гласове най-вече при ПП-ДБ: темата за покупко-продажбата на гласове, съдебната реформа и в частност - Делян Пеевски. "Енергията за промяна сега до голяма степен я няма и затова протестът, който беше организиран от "Правосъдие за всеки", не събра толкова много хора, колкото се събираха в триъгълника на властта през лятото на 2020-та и последващите месеци", посочи Милчева. 

Що се касае до вариантите за редовен кабинет след изборите, Емилия Милчева отбеляза, че предложението на ГЕРБ-СДС да съставят такъв, показва, че те са стабилните, които могат да носят политическа отговорност. "Това, което показва формулата за равноотдалечен премиер на ПП-ДБ, който да избере свои министри, се доближава до формулите, които чуваме от БСП и от "Има такъв народ": експертно правителство, което ние можем да си го преведем много бързо - "всички да имаме дял от баницата", отбеляза още Милчева.

Какви са възможните конфигурации за кабинет в рамките на 51-то Народно събрание и каква хипотетична роля ще играят в него "ДПС-Ново начало" и "Алианс за права освободи" - целия разговор с Емилия Милчева гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес