Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пушечно месо: За няколко метра напред руснаците убиват и свои (ВИДЕО, 18+)

21 октомври 2024, 11:33 часа • 1696 прочитания

Използваната постоянно и отдавна в пълномащабната война в Украйна руска тактика, известна с името "пушечно месо", стига до нови висоти на ужас.

По същество тактиката представлява следното - опит за пробив чрез превъзходство в жива сила и количество техника, независимо какви ще са загубите, защото все ще остане достатъчно ресурс за тактически успех. Нов пример, този път от Кураховското направление, смразява докъде може да стигнат нещата: Пореден дневен рекорд на избити руски войници в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО, 18+)

Украинският военен Станислав Осман, част от батальона "Айдар", публикува заснето от дрон видео, за което разказва, че показва следното – руски пехотинец застрелва свой другар танкист, защото танкистът тичал да се спаси към тяхната позиция и така я разкрива за украинските оператори на дронове. Дали е точно така, не е ясно - но долните видеокадри (18+, да не се гледат от непълнолетни, малолетни и хора със слаби нерви), показват ясно как войник застрелва свой другар, минаващ покрай него:

Точно противоположното, история от Любимовка, Коренвски район на Курска област - 9 украински морски пехотинци, чиято позиция в Любимовка е била обкръжена, успяват да се измъкнат, след като ангажират украинската артилерия. Артилерията и бомбардировка срива позицията с огън, но морските пехотинци използват това, за да се измъкнат и междувременно евакуират други ранени свои другари - защото първоначалната им мисия е била именно това, изтегляне на ранени украински войници до безопасно място:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес