Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всяка домакиня започна да държи гъба за чинии в хладилника си?

11 октомври 2021, 12:24 часа

Знаете, че хладилникът е едно от онези места в дома ни, от където може да идва лошата миризма. Ако не искаме това да ни се случва и всеки път, щом отворим вратата на хладилника, инстинктивно да си запушваме носа с ръка, то време е да научим за този гениален трик.

Навярно се питате как една обикновена гъба за чинии е способна да ни реши проблема? Сега ще ви разкажем малко повече за това.

Как гъбата за чинии ни решава проблема, свързан с миризмите в хладилника?

Плодовете и зеленчуците са онези два продукта, които най-лесно се развалят, независимо дали ги съхраняваме в хладилника си или не. Някои хора смятат, че подходящата температура е единственото условие, с което трябва да се съобразим, за да бъдат те свежи. Това обаче не е така.

Плодовете и зеленчуците се нуждаят и от място, където липсва влага. Колкото по-влажна е средата, толкова по-лесно ще изгният, ще започнат да омекват и накрая ще се сблъскате с неприятните миризми, щом отворите хладилника.

Когато често използваме този електроуред, ние ставаме виновни за рязката промяна в температурата на това място.

Топ трикове за премахване на неприятната миризма от хладилника

Ако обаче поставите по една кухненска гъба на всеки рафт, то този проблем автоматично бива решен.

Самият аксесоар ще попие излишната влага, получила се от промяната в температурата и зеленчуците ще се запазят свежи и здрави.

Разбира се, влагата няма как да изчезне от самите гъби, затова ви съветваме от време на време да ги подменяте с нови такива или да изцеждате излишната вода от тях.

Побързайте да оставите по една гъба за чинии във вашия хладилник и с това не само ще съхранявате по-дълго зеленчуците, но вече няма и да се усещат зловонни миризми.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес