Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емблематичен полски клуб набеляза новата перла на Ботев Пловдив

20 септември 2024, 10:18 часа • 341 прочитания

Емблематичен полски клуб набеляза новата перла на Ботев Пловдив. Става въпрос за 15-кратния шампион на страната Легия Варшава, който проявява сериозен интерес към дясното крило на „канарчетата“ Кристиан Нвачукву. Това съобщиха медиите в Полша.

Легия Варшава следи отблизо Кристиан Нвачукву

Според информациите 18-годишният нигериец е впечатлил ръководството на Легия Варшава с представянето си с екипа на Ботев Пловдив, като поляците дори са изпратили свои скаути да го гледат на живо. Те са останали много доволни от видяното и ще продължат да следят изкъсо неговото развитие.

Кариерата на Кристиан Нвачукву

Кристиан Нвачукву пристигна в Ботев Пловдив в края на февруари 2024-та като свободен агент. Преди това той носи екипа на руския Виста. От началото на този сезон 18-годишният нигериец се превърна в много важен играч за „жълто-черните“ като до момента има 13 мача във всички турнири, в които е реализирал 3 попадения и е направил 3 асистенции.

Той има договор с „канарчетата“ до лятото на 2026 година. Според авторитетния сайт „Transfermarkt“ Нвачукву е оценен на 300 хиляди евро.

Вчера пък се заговори, че Ботев Пловдив готви нова оферта за халф на ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес