Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Искаме София не просто да се движи, а да лети": Васил Терзиев за отварянето на бул. "Черни връх"

18 октомври 2024, 11:05 часа • 418 прочитания

"Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града."

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

По думите му, на 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път, а работата продължава в следващия участък до ул. "Луи Айер"."Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района", посочва той.

Още: Задръствания ще има докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките (ВИДЕО)

Терзиев обяснява, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

"В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук няма място за бързи предизборни обещания и временни решения", коментира кметът.

"До края на месеца отваряме още няколко ключови булеварди, защото искаме София не просто да се движи, а да лети. По-лесно, по-бързо, по-гладко", пише още столичният кмет и подчертава, че се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да бъдат решавани транспортните проблеми в реално време и да се въведе технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

Още: След кавгите за трафика: Липса на кворум провали извънредното заседание на СОС

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес