Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха за движение пробива по бул. "Тодор Каблешков"

18 октомври 2024, 07:54 часа • 770 прочитания

От тази сутрин за движение е отворено кръстовището на бул. "Черни връх“ и "Тодор Каблешков“, което е част от третия градски ринг на София.

Трафикът се облекчава

Движението по бул. “Тодор Каблешков“ между бул. “Черни връх“ и ул. “Емилян Станев“ се извършва в две пътни платна двупосочно. Изградени са нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои поетапно полагане на хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента.

ОЩЕ: Задръствания ще има докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките (ВИДЕО)

Приключени са дейностите по изграждане на тротоара на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп до ул. “Емилян Станев“.

Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. “Емилиян Станев“ до ул. “Луи Айер“ с въвеждане на временна организация на движение.

ОЩЕ: В неделя пускат движението по моста на Околовръстен път и бул. "България" в София

Следващата седмица предстои отварянето на моста на бул. „България“ за Околовръстен път. Според заявката на кмета на София Васил Терзиев, дадена вчера, това ще се случи на 20 октомври.

В края на месец октомври се очаква и отваряне на кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“. Предстои и приемателна комисия за ул. „Йосип Щросмайер“. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес