Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задръствания ще има докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 10:27 часа • 613 прочитания

Софиянци трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, ще има задръствания. Няма как да не изживеят тези неудобства. Това каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС), на което ще бъде изслушан именно заради затруднения трафик в града.

ОЩЕ: Ремонтите в София и работата на кмета: Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ-СС

По думите му задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. "Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град“, каза Терзиев.

Той обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица „Опълченска“ и булевард „Сливница“.

ОЩЕ: "ГЕРБ си измислят теми": Управляващите в София увериха, че ново общинско предприятие ще поеме пътната маркировка

"От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване. От друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство. Не знам каква е причината да бъде свикано това извънредно заседание. Такива заседания се свикват, когато има нещо извънредно", коментира още той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес