Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия изравнява руска земя с авиобомби - зловещ пример в Курска област (ВИДЕО и СНИМКИ)

18 октомври 2024, 10:57 часа • 1237 прочитания

58 управляеми авиационни бомби (КАБ) са хвърлени от руската щурмова авиация само на 17 октомври, 2024 година на руска територия - в Курска област. Това сочат данните от официалната сводка на украинския генщаб.

Изравняване със земята, независимо дали става въпрос за наше или чуждо - тактиката на бомбения килим е отдавна познат руски военен прийом. Преди пълномащабната война в Украйна, тази тактика беше приложена и в Сирия, под ръководството на бившия главнокомандващ руската армия в Украйна (след кариерата си в Сирия) генерал Сергей Суровикин. Именно за "подвизите" си в Сирия Суровикин получи прозвището "Армагедон": Кой е Армагедон - новият командващ руските сили в Украйна

Пример за руско село, съсипано от руските бомби - Свердликово, в района на Суджа. Селото се намира до село Лебедовка, където през септември украински телевизии снимаха и излъчиха репортаж с историята на многодетно семейство, в което има двумесечно бебе (КАРТА).

Междувременно, руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA съобщи, че в Белгородска област пак е "изтървана" руска авиационна бомба. Това е станало вчера, 17 октомври, при село Сергиевка. ASTRA изчислява, че има най-малко 130 авиобомби, случайно паднали в Русия и окупираните територии на Украйна от март до октомври 2024 година, като добавя, че основна причина е преобразуването им с модули УМПК в "умни" бомби - така те не достигат до украинска територия.

Какво се случва с военните действия в Курска област и като цяло в Украйна, научете: Докато Зеленски е в Брюксел: Руската армия се напъна здраво, Лукашенко забавлява (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес