Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заподозреният за атаката срещу НАП се оказа съсед на Горанов

19 юли 2019, 12:55 часа • 8217 прочитания

Оказa се, че младият ИТ специалист, който бе задържан за хакерската атака и разпространението на данните на 5 милиона български граждани, работи под прозорците на финансовия министър Владислав Горанов.

20-годишният Кристиян Бойков работи в луксозния комплекс "Есте" - там е офисът на компанията за киберсигурност, чийто служител е той, пише OFFNews. В него е и апартаментът, който обитава финансовият министър Владислав Горанов и официално се води собственост на съпругата на кръстника на министъра Иван Сариев - Снежана. Повече за апартамента - ТУК!

Апартаментът е купен от 2011 г. за 195.6 хил. евро в "Есте пропъртис", дъщерно дружество на "Адванс пропъртис", в което съдружници са Кирил и Георги Домусчиеви.

Oт НАП обясниха, че до броени дни ще пуснат приложение, в което всеки може да провери дали е злоупотребено с данните му.

Припомняме, че вчера (18 юли) Софийска градска прокуратура определи мярка за неотклонение "Подписка" на Кристиян Бойков и го освободи от ареста. Мотивите за налагане на най-леката мярка за неотклонение на 20-годишния мъж са събиране на допълнителни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвинението му в по-леко наказуемо престъпление - в такова по чл. 319 б ал.2 НК.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес