Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 20 септември 2024 г. (петък)

19 септември 2024, 22:40 часа • 408 прочитания

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за септември, сочи прогнозата за времето за 20 септември.

Какви ще са температурите? 

През следващото денонощие облачността ще е значителна, на места в низините и котловините сутринта с намалена видимост. На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици.

Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Облачно в планините

Над планините ще е предимно облачно, по високите била и върхове ще е мъгливо. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от Югозападна България, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Дъжд по морето

Над Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес