Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родната зоополиция се обучава в Холандия

26 март 2018, 17:45 часа • 2233 прочитания

Зоополицаи са на обучение в Холандия. Те ще се върнат и ще обучават останалите. това съобщи пред журналисти в Бургас вътрешният министър Валентин Радев.

Радев призова всички, които мислят, че зоополицията трябва да им помага, да подават сигнали, докато улегне режимът.

„Зоополиция е имало и преди. Във всички 28 дирекции имаше по двама души. Сега ги брандирахме, дадохме им автомобили. Записахме им задълженията, сменихме името на звеното, което вече официално се казва „Зоополиция и кинология“", коментира министърът, цитиран от Фокус.

Във връзка с изоставените коне с Осоговската планина Радев коментира, че ако има нещо с тези коне, то ще се търсят тези, които са престъпили закона. Но с конете ще се занимава друго министерство.

Кметовете в Бургаска област искат камери и повече инспектори, заяви още Радев.

Министърът и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха в Бургас среща с кметове на общини и малки населени места в сградата на ОМВР-Бургас.

По думите на Радев премиерът Борисов е разпоредил да проведе срещи във всички областни дирекции с общински кметове и управниците в малките населени места, за да се обсъдят мерки за противодействие на битовата престъпност. Имало е предложение средствата, събирани от нарушители по пътищата, да остават по места за закупуване на нови камери.

„ Днес е поредната среща. Утре заминаваме в Шумен, после във Варна. Всички въпроси са записани и ще вземем адекватни мерки“, каза още Радев.

Освен битовата престъпност на срещата се е обсъждала и за безопасността по време на летния сезон. По думите му в предстоящия сезон в областта освен нашите полицаи, ще се поканят такива и от Румъния, Чехия и Полша. Дали ще бъдат 50, 80 или повече полицаи ще зависи от това къде има най-много престъпления, за да не се допускат занапред.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес