Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професионалните готвачи правят това и картофеното пюре е пухкаво като памук

09 август 2022, 14:12 часа

Картофеното пюре, както всяко едно ястие, си има своите тънкости и специфики, с които трябва да се съобразим, ако искаме накрая резултатът да е перфектен. Днес ще разкрием пред вас каква е тайната на картофеното пюре, което се получава пухкаво като крем.

Ето и какви продукти са необходими за приготвянето му:

• картофи - 800 г;

• масло - 50 г;

• прясно мляко - 150 мл;

• сол - на вкус

• жълтък - 1 бр. пресен.

Начин на приготвяне:

В тенджера се налива вода и се оставя да заври. Картофите се мият, почистват се от обелките и след това се слагат във врящата вода да се варят. Готвят се докато не омекнат.

Следващата стъпка е прецеждането на картофите в голяма купа. Използвайте ръчна преса за картофите. Маслото се реже на парченца и се добавя към тях. Желателно е да действате бързо, за да може да използвате топлината от картофите за разтопяването на маслото.

Най-големите грешки при приготвяне на картофено пюре

Следващата добавка е млякото. То трябва да бъде предварително затоплено. Наливайте го бавно и на тънка струя. Сега е моментът, в който да включите миксера.

Идва ред на жълтъка. Това е тази тайна съставка, благодарение на която пюрето става още по-пухкаво и вкусно. Трябва обаче да сте сигурни, че яйцето е прясно. Накрая, ако желаете, може да добавите още малко сол.

Така приготвено, пюрето става много по-пухкаво и вкусно. Изпълнете рецептата и се насладете на перфектен краен резултат.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес