Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето така се прави най-вкусното тирамису БЕЗ яйца

09 март 2022, 11:38 часа

Тирамисуто е един от любимите десерти на много хора. Този сладкиш може да се получи като шедьовър, стига да знаете как правилно да го приготвите. Съществува рецепта, в която не са включени яйца. Днес ще я споделим с вас.

Ето и какви са съставките, които ще са ви нужни за направата на вкусното тирамису:

• 700 мл. мляко;

• 4 с.л. захар;

• 2 с.л. брашно;

• 1 с.л. екстракт от ванилия;

• 1 ч.л. нескафе;

• Бишкоти.

Начин на приготвяне:

Брашното и захарта се изсипват в тенджерата. След това в съда се долива млякото и екстракта от ванилия. Цялата тази смес се разбърква. Котлоните трябва да са умерени. Бърка се, докато не се сгъсти и не се получи кремообразна текстура.

Топящо се в устата тирамису, готово за 5 минути

Пригответе си 200 мл вода, в която да разтворите чаената лъжица нескафе. Когато направите това, потопете бишкотите в кофеиновата напитка и след това ги подредете в тава. Бишкотите залейте с готовия вече крем, а върху него подредете втори ред. Завършете десерта с останалото количество крем.

Сладкишът трябва да престои за няколко часа в хладилник, за да може да стегне. Преди да го сервирате, не забравяйте да го поръсите с какао на прах.

Тази рецепта за тирамису е наистина лесна, а накрая вкусът е фантастичен. Освен това се приготвя без яйца и е чудесен вариант за хората, които странят от тяхната консумация.

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес