Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осем арестувани след ексцесиите в Неапол

16 март 2023, 19:43 часа • 724 прочитания

Осем души са арестувани след ексцесиите в Неапол около вчерашния мач между местния Наполи и германския Айнтрахт Франкфурт от осминафиналите на Шампионската лига. Италианският клуб спечели срещата с 3:0 и отстрани съперника си с общ резултат 5:0, за да се класира за четвъртфиналите в турнира за първи път в историята си.

Двубоят обаче бе помрачен от баталните сцени по улиците в града, породени от сблъсъци между агитките на двата отбора. Шестима полицейски служители са пострадали при безредиците, а осем души са задържани - трима фенове на Айнтрахт и пет на Наполи. Първите сблъсъци започнаха още в следобеда в историческия център на града, а с настъпването на вечерта към полицаите полетяха димки, факли, столове, бутилки и метални пръти, а на свой ред служителите на реда използваха сълзотворен газ. В Неапол пристигнаха 470 германски фенове, въпреки че домакините решиха да не продават билети за гостите за срещата. Ултрасите на Айнтрахт бяха подпомогнати от фенове на Аталанта, които са исторически съперник на Наполи, предава БГНЕС.

"Много съжаляваме за случилото се тук. Нищо не може да оправдае това насилие, то е недопустимо", коментира директорът на Айнтрахт Филип Решке. "Това вреди на футбола, вреди на Айнтрахт Франкфурт и пречи на опитите ни да защитаваме нашите фенове, които просто искат да гледат мачовете без ограничения", допълни той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес