Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напук на „семейните причини“: Виктор Кашай стана шеф на съдиите в Австрия

15 юни 2023, 14:18 часа • 1316 прочитания

Виктор Кашай е новият шеф на съдиите в Австрия. Новината бе съобщена официално от местния футболен съюз. Както е известно бившият унгарски рефер помоли БФС да не продължава договора му като шеф на Съдийската комисия към централата като изтъкна семейни причини за това и фактът, че иска да е по-близо до семейството си.

Днес обаче се оказа, че Кашай ще започне работа в Австрия като шеф на съдиите в страната. Той официално ще бъде в ролята на технически директор към местната централа. Договорът на бившия арбитър влиза в сила от 1 юли. От футболния съюз в страната допълниха, че Кашай е избран чрез конкурс.

„Много съм щастлив, че мога да работя за по-нататъшното развитие на австрийското съдийство в бъдеще. По време на разговора бързо забелязах, че целите и вижданията ни съвпадат и че говорим на един език. Посветих живота си на съдийството - всичките 30 години като активен съдия и последните три години работих зад кулисите. Знам какви предизвикателства ни очакват и заедно с Георги Ринг сме мотивирани да изпълним новите си задача”, обясни унгарецът при представянето си.

ОЩЕ: Венци Стефанов: Да изпратим Кашай с гулаш и да си плюем в пазвата да не се връща повече.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес