Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не трябва да спите с грим за нищо на света

12 септември 2022, 13:10 часа

Много хора имат определени ритуали преди сън, особено дамите, които преминават през редица процедури по почистване и грижа за лицето и кожата. Някои обаче нямат търпение да се мушнат под завивките и само със смяната на дрехите директно скачат в леглото.

Защо сме започнали да използваме грим?

Но както при всяко нещо, дори определения начин, по който спим и дори се гласим да спим, влияе на здравето ни. Едно от тях, е сънят с гримирано лице, което е способно да навреди сериозно на здравето на кожата.

С коректор, фон дьо тен, сенки, спирала и още, и още, могат да доведат до много сериозно акне, да запушат кожните пори, а това от своя страна да засили светкавично процеса на стареене и съсипването на кожата.

Грешки в грима, които издават възрастта

Също така е опасно да оставяте спиралата върху миглите си по време на сън. Химическият състав на този продукт може да направи миглите чупливи. Освен това е възможно възпаление и зачервяване на очите.

Козметиката трябва да се мие и чисти старателно, защото освен всичко останало, тя цял ден е попивала градската мръсотия в себе си и освен химикалите, така оставяте лицето си (а и възглавницата си) в една страшно мръсна среда, точно в частите от деня, в които то трябва да е спокойно и да почива.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес