Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да държите торбата с перилен препарат в тоалетната

09 февруари 2022, 10:30 часа

Не винаги е възможно веднага да се определи мястото за съхранение на праха за пране в дома, особено ако купувате големи опаковки от 12 или повече килограма.

Ако апартаментът ви е малък и няма отделно помещение за съхранение на домакински препарати и предмети, при избора на място за съхранение на праха за пране се ръководете от факта, че децата и домашните любимци трябва да имат ограничен достъп до него.

Стаи като кухнята, хола, спалнята също не са подходящи да приютяват перилните препарати. В този случай е по-добре да използвате рафта в банята.

В банята, обаче, отворена опаковка с прах за пране не трябва да се оставя отворена. Влажният въздух в спомещението ще направи праха неизползваем.

Защо да съхранявате опаковката с перилен препарат в тоалетната?

Има един интересен трик, препоръчан от опитни домакини. Ако искате тоалетната ви да е добре ароматизирана и да канализацията да не напомня за себе си, тогава използвайте един прост съвет.

Поставете торбата с прах за пране в тоалетната. Опаковката може да се отвори и да се постави на рафт зад тоалетната.

Този начин на съхранение на праха решава няколко проблема наведнъж: премахвате перилния препарат от влажната баня и освежавате тоалетната.

Сега не е нужно да харчите пари за покупка на скъпи аерозоли. Ароматът на праха, макар и химически, не е по-лош от освежителите за въздух, които са особено вредни за здравето.

Пакетът с прах може да се разбърква леко веднъж на всеки три дни, за да се освежи аромата в помещението.

Разбира се, това е опция за жилищата, в които банята и тоалетната са разположени в различни помещения. Тези, които имат нещастието да използват баня и тоалетна на едно място, трябва да намерят алтернатива.

Ако жилището разполага с килер, няма да е проблем да сместите торбата в някой ъгъл. Лошото е, ако го нямате този килер. Някои новодомци съхраняват в мазите си излишните препарати, които са опасни за здравето на хората и домашните любимци.

Неудобството е, ако живеете на висок етаж, да трябва да слизате до мазата, за да си вземете нужното количество прах. Така поне няма да се притеснявате, че малкото ви дете няма да бръкне в големия плик и да направи някоя беля или домашния ви любимец няма да се натрови с него, мислейки го за храна.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес