Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да определите формата на очите си и да изберете ефектен грим?

02 октомври 2024, 16:00 часа

Гримът е изкуство, което може да подчертае естествената красота и индивидуалност. Един от най-важните аспекти на успешния грим е правилният подбор на продукти и техники в зависимост от формата на очите.

Как да определите формата на очите си

Преди да започнете да се гримирате, важно е да разберете каква форма на очите имате. Ето няколко стъпки, за да определите сами формата на очите си:

Още: Основните грешки в грима за зелени очи

·       Форма на очите: Отпуснете се и гледайте право напред. Ако ирисът ви е почти покрит от клепачите, очите ви може да изглеждат кръгли. Ако формата е по-издължена и наподобява бадем, това са бадемовидни очи. Тесните очи с близко разположени клепачи се наричат ​​цепнати очи.

·       Разположение на очите: Измерете разстоянието между очите. Ако между тях може да влезе още едно око, тогава пасването е класическо. По-малкото разстояние показва близко разположени очи, а по-голямото разстояние показва раздалечени очи.

·       Посока на ъглите: Начертайте въображаема линия между външните ъгли на очите. Ако ъглите на очите са насочени надолу, те се спускат, ако са нагоре, те се повдигат.

 

Още: Какво да правим с ненужната козметика - 8 страхотни идеи

Грим за различни типове очи

·       За близко разположени очи

Близко разположените очи изискват визуално увеличаване на разстоянието между тях. Това може да се постигне с помощта на светли сенки във вътрешните ъгли на очите. Външните ъгли, напротив, могат да бъдат потъмнени, създавайки градиентен ефект.

 

Още: Експерти отговарят: Имат ли гримовете срок на годност

·       За раздалечени очи

За да намалите визуално разстоянието между раздалечените очи, трябва да нарисувате стрелки от външния ъгъл на окото към вътрешния. Препоръчително е да нанесете сенки по-близо до носа, като постепенно се преливате към светли нюанси на външните ъгли.

 

·       За увиснали ъгълчета на очите

Ако ъглите на очите са насочени надолу, важно е да ги повдигнете. Тук ще помогне техниката „очи на катерица“. Очната линия се изтегля по горния клепач по линията на миглите, докато линията на стрелката трябва леко да се издигне към слепоочията. Долният клепач може да бъде подчертан с неутрална линия и леко засенчен.

 

·       За повдигнати ъгли

За очи с повдигнати ъгли са подходящи стрелки, наподобяващи крила. По-добре е да завършите грима на очите си със спирала, за да фокусирате вниманието върху миглите. Сенките трябва да се използват умерено.

 

·       За кръгли очи

За кръгли очи е подходяща техниката на засенчване на сенки до външните ъгли. Това ще създаде ефекта на удължено око. За тесни очи можете да добавите сенки към долния клепач, които са малко по-тъмни от цвета на кожата ви.

 

·       За очи с форма на бадем

Бадемовите очи са една от най-универсалните форми на грим. Класическото опушено око ще свърши работа, както и нюанси на сенките за очи като златисто, кафяво или тъмносиньо.

 

·       Значението на веждите и миглите

Тези елементи значително влияят върху възприемането на формата на очите. Например извитите вежди визуално карат очите да изглеждат по-широки, докато дебелите вежди могат да нарушат пропорциите на лицето на хора с малки черти. Извитите мигли са особено подходящи за тези с бадемовидни очи, а момичетата с кръгли очи трябва внимателно да работят с горните мигли, за да избегнат ненужно подчертаване.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес