Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Случи се немислимото: Руски пропагандист призова в ефир за край на войната (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 17:52 часа • 1736 прочитания

Известен руски пропагандист - водещият на радио "Комсомолская правда" Иван Панкин изненада слушателите си с неочаквано изявление директно в ефир, като без заобикалки призова за прекратяване на войната срещу Украйна.

Това е в пълен разрез с кремълската пропаганда и официалните наративи, да не говорим, че за подобен призив той рискува да бъден съден за антивоенен лозунг, тъй като това в Русия е приравнено на криминално деяние.

"Не казвайте "Още не сме започнали"! Край, време е да се приключва. В противен случай това определено няма да доведе до нищо добро! Просто искам да напиша "Не на войната!" Но на кого да го напиша?", каза в прав текст Панкин.

Още: Руските пропагандисти признаха: Украинците вече до такава степен ни ненавиждат, че са готови на всякакви саможертви (ВИДЕО)

Забележка: "Още не сме започнали" ("Мы още не начинали") е фраза, изречена от диктатора Владимир Путин, която се повтаряше до припадък от прокремълските глашатаи всеки път, когато се споменеше за неуспех на руската армия в Украйна. Припомняме, че преди време Путин я изрече в свое изявление и то звучеше така: "Днес ние чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво да кажем. Нека опитат. Но всички трябва да знаят, че ние всъщност така и не сме започнали сериозно." Това изявление на фона на огромния брой избити руски войници и на заканите от началото на войната преди две години и половина, че ще превземат Киев за три дни, не само предизвиква смях, но и, разбира се, съмнение в здравия разум на изричащите го. 

Видеото с призива на Панкин публикува в своя телеграм канал украинският журналист Денис Казански:

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес