Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцки гражданин е убит при атаката в Тел Авив, една от убитите жени е защитила с тялото си бебето си (СНИМКИ)

02 октомври 2024, 14:57 часа • 995 прочитания

Министерството на външните работи на Гърция съобщи, че неин гражданин, жител на Йерусалим, е сред загиналите при нападението в Тел Авив на 1 октомври.

По последни данни на израелската полиция седем души са загинали при атаката близо до спирка на градската железница в квартал Яфа в Тел Авив.

Израелските власти все още не са разкрили самоличността на убитите, но местните медии идентифицираха трима от тях като израелски граждани: Шахар Голдман, 30 г., Инбар Сегев-Вигдер, 33 г., и Ревитал Борнщайн, 24 г. Съобщава се, че четвъртият е грузински гражданин.

Още: Стреляха по израелското посолство в Швеция. В Дания трима вече са в ареста за същото (СНИМКИ)

Една от жертвите, Инбар Сегев-Вигдер, е пътувала във вагона с 9-месечния си син Ари, когото е успяла да защити с тялото си. Детето е оцеляло.

Други 16 души са с различни наранявания.

Полицията публикува имената на двамата нападатели и съобщи, че те са жители на палестинския град Хеброн в окупирания от Израел Западен бряг. Двамата терористи открили стрелба по пътниците във вагона, след което излезли от него и продължили да убиват по пътя си. Полицията успя да застреля единия, другият е тежко ранен и задържан.

Нападението бе извършено около 19:00 ч. (16:00 ч. по Гринуич), малко преди Иран да изстреля бараж от ракети към Израел, което накара стотици хиляди израелци да се скрият. 

Още: По джапанки и с лично оръжие: Спасил се от "Хамас" застреля един от нападателите в Тел Авив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес