Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спартак Варна сбърка 3 пъти, а Берое вкара 3 пъти за класическа победа в Стара Загора (ВИДЕО)

18 октомври 2024, 19:09 часа • 393 прочитания

В първия двубой от 12-ия кръг на Първа лига Берое победи с класически резултат от 3:0 тима на Спартак Варна в дебютния мач на Хесус Урибесалго начело. Попаденията в Стара Загора реализираха Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Леандро Годой. Така заралии се изкачиха до 6-ата позиция в класирането с актив от 17 точки, докато варненци остават на 4-ото място с 21 пункта. 

Берое се справи безпроблемно със Спартак 

Домакините взеха надмощие от началото, като още в 9-ата минута имаха шанс да открият резултата, но удар на Фелипе Родригес мина далеч от вратата. В 21-ата минута гостите от Варна бяха близо до първото попадение, но отличен рефлекс на вратаря Арур Мота отказа Александър Цветков след корнер. Само 5 минути по-късно грешка в защитата на Спартак Варна даде възможност на Енцо Еспиноса да се откъсне напред и да отбележи за 1:0. В края на първото полувреме нова грешка от страна на гостите донесе второ попадение за Берое. Този път Исмаел Ферер се озова на отлична позиция и с прецизен удар удвои преднината на своя тим.

От началото на втората част голмайсторите за домакините имаха шанс да запишат имената си за втори път в срещата, но стражът на Спартак Никола Виденов показа отлични рефлекси, за да опази мрежата си от трето попадение. Неговите усилия все пак бяха пречупени в 78-ата минута, когато Леандро Годой бе поредният, възползвал се от грешка на съперниковата защита. Па Конате върна топката назад, но вместо към свой съотборник, той изведе нападателя на заралии, който с точен удар направи резултата 3:0.

За Берое предстои гостуване на "Герена" на 25 октомври. Междувременно в клуба цари драма, тъй като доскорошният наставник на заралии Хосе Луис Ачиари отказва да си тръгне "с празни ръце".

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес