Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 19 октомври 2024 г. (събота)

18 октомври 2024, 20:30 часа • 681 прочитания

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 19 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта ще бъде ясно. В Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо. Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла.

Минималните температури ще са от минус 2° на места в Западна България до 6° в източните райони, за София - минус 2°. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

Ветровито в планините

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен, по високите части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

Слънчево по морето

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес