Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш преди дербито с Левски: Реплики към Генчев няма, има само уважение! (ВИДЕО)

18 октомври 2024, 11:23 часа • 430 прочитания

Наставникът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди голямото дерби срещу Левски. Той заяви, че отборът е спокоен и готов да се наслади на дербито. Специалистът добави, че всеки един в ЦСКА е наясно каква е целта пред клуба. Томаш коментира също, че е успял да събере отбора си едва в четвъртък, но подчерта, че не иска да използва това като оправдание.

В ЦСКА няма напрежение преди дербито с Левски

"Абсолютно. Един мач, в който трябва да се насладим. Знаем заряда. Участвал съм като футболист. Цяла България чака този мач. Ние сме спокойни, при нас няма напрежение, чакаме мача с усмивка", започна Александър Томаш. А след това бе попитан за словесните престрелки с наставника на Левски Станислав Генчев в последните няколко седмици.

Томаш изпитва само уважение към Станислав Генчев

"Реплики никога не е имало (към Станислав Генчев). Само уважение. Реплики има само в пресата. Има само уважение. Първата пресконференция, която застанах, казах, че искам да изведем треньорската професия на друго ниво. От тая страна не очаквайте нищо от мен. Нормално е да има вълнение, но аз вече съм доста години в професията и знам, че всичко се предава на футболистите. Очаквам да изживея мача и да му се насладя", добави още той.

Александър Томаш

Томаш не иска да се оправдава преди дербито

"Вчера се събрахме на 95% за пръв път целия отбор. Утре в 10:00 часа на официалния сайт ще излезе групата и ще разберете. Трябва да възстановим тези, които са контузени. Днес вечерта и утре сутринта ще разберем на кои може да разчитаме. Каквото и да отговоря, ще излезе като оправдание. Ще се насладим на този мач – заедно с футболистите. Ще опитаме да зарадваме цялата „червена“ общност", коментира Томаш.

Всички в ЦСКА са наясно каква е целта пред клуба

"Всеки един, който е в ЦСКА, е наясно каква е целта. Работя в клуб, който независимо от ситуация и време – дали е облачно или вали, знае каква е целта. Имаше пресконференция, на която ви заявиха същото нещо. Клубът ЦСКА ще постигне своята цел", каза Томаш. И добави: "Аз съм сигурен, че ще бъдем равнопоставени. Аз съм играл пред червената публика и знам, че ще напълнят секторите. Ние ще запалим искрицата и съм сигурен, че на трибуните ще бъде интересно."

"Всеки път казвам, че съм наясно, че трябва време, но ние го нямаме. Убеден съм, че след зимната подготовка отборът ще играе така, както аз искам. Този мач утре няма значение откога е треньорът. Този мач е живот за определени фенове, аз познавам и такива. Няма нещо, което да кажа и утре след мача да ми служи за оправдание." 

Какво още каза Александър Томаш - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес