Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай: Надяваме се всички страни да работят за деескалация на ситуацията

18 октомври 2024, 19:12 часа • 895 прочитания

Китай заяви днес, че се надява „всички страни да работят за деескалация на ситуацията“. Това се случва след като южнокорейското разузнаване заяви, че Северна Корея е изпратила 1500 военнослужещи от специалните си сили в Русия, предаде Франс прес.

Още: Китай призова да се избягват нови ескалации на Корейския полуостров

„Позицията на Китай във връзка с украинската криза е последователна и ясна. Надяваме се, че всички страни ще се стремят към разведряване на ситуацията и ще се ангажират с политическо уреждане“, посочи китайското външно министерство в отговор на въпрос по темата, цитирано от БТА.

Още: Китай призова да се избягват нови ескалации на Корейския полуостров

По-рано днес Южна Корея заяви, че според нея Северна Корея е изпратила войски в Русия, което представлява "сериозна заплаха за сигурността" на международната общност, на която Сеул ще отговори с всички налични средства. Това се казва в изявление на южнокорейската президентска канцелария, цитирано от Ройтерс. Отделно от това шпионската агенция на Южна Корея заяви, че Северна Корея участва във войната в Украйна и е решила да изпрати 12 000 военнослужещи, включително подразделение на специалните сили, съобщи агенция Йонхап.

Още: Си Дзинпин иска Китай да бъде приятел и партньор на САЩ

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес