Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надал за сравненията на Синер и Алкарас с "Голямата тройка": Оставете младите да пишат своя история

18 октомври 2024, 21:12 часа • 613 прочитания

В продължение на десетилетия феновете на тениса бяха свикнали на доминацията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, които обираха титлите от Големия шлем. "Голямата тройка" зададе стандарт, като години наред рядко някой успяваше да ги победи. Тримата завоюваха общо 66 "мейджър" титли от 88 издания в периода между Уимбълдън 2003 и US Open 2023.

Краят на "Голямата тройка" наближава, докато Синер и Алкарас изгряват

И ето, че тази година никой от тримата не записа името си сред шампионите на най-важните турнири. Рождър Федерер сложи край на карирата си през 2022 година, а преди дни и Надал обяви последния си турнир, докато младото поколение доказва, че е готово да поеме щафетата. Но Надал смята, че Яник Синер и Карлос Алкарас не бива да бъдат сравнявани с "Голямата тройка".

Надал не смята, че младите трябва да бъдат сравнявани с легендите

В интервю пред "DAZN", испанецът заяви: "Трябва да ги оставим да създават свои собствени съперничества и истории. Те не трябва да се сравняват с нас. Да видим как ще бъде в края на кариерите им. Тогава могат да се правят сравнения."

Алкарас и Синер поставят началото на нова ера в тениса

Съперничеството между Яник Синер и Алкарас бележи вълнуваща нова ера в спорта, който толкова дълго време беше доминиран от "Голямата тройка". Докато това знаменито трио събра безпрецедентен брой големи титли в мъжкия тенис, Синер и Алкарас обещават да предложат друга епична ера на съревнование. Испанецът вече има 4 титли от Големия шлем, докато лидерът в ранглистата спечели първите си два турнира от Шлема тази година в Австралия и Ню Йорк.

ОЩЕ: "Алкарас и Синер играят по-добре от Федерер, Надал и Джокович"

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес