Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представители на топ отбори и лиги пристигат в България за FootballNext - футболното събитие на годината

02 октомври 2024, 15:37 часа • 297 прочитания

Представители на топ футболни лиги и клубове ще пристигнат в България на 13 ноември, за да вземат участие в най-мащабното международно футболно събитие FootballNext, което ще се проведе под надслов “Заедно за по-добро утре във футбола”.

Организатор на събитието са Дарик радио, спортният сайт dsport.bg в партньорство с Кондор спорт, а мястото е хотел “Хилтън”.

Форумът ще събере на едно място водещи футболни фигури от Европа, които ще обсъдят най-новите тенденции, успешни бизнес практики и иновации в индустрията. Събитието е насочено към цялата футболна екосистема в България, но също така и към ентусиасти, които искат да се развиват в сферата на футбола. Специални покани ще получат футболни клубове, ръководители и експерти във футбола, но конференцията е отворена за всички, които желаят да присъстват.

Основен акцент ще бъде развитието на футболните лиги и клубовете. FootballNext ще предостави платформа за обсъждане на успешните бизнес модели, средства за по-голяма ангажираност на феновете, работа във футболните академии.

В поредица от дискусионни модули участниците ще говорят за своите добри практики, като ще отговарят и на въпроси от публиката.

Една от основните теми на събитието ще бъде развитието и управлението на футболните лиги. В дискусията ще участват оперативният директор на полската Екстракласа Марчин Стефански и изпълнителният директор на словашката футболна лига Михал Мертиняк. Това са две от най-бързо развиващите се лиги в Европа.

Особен акцент ще бъде поставен върху успешните практики в развитието на младежки академии. Сред водещите лектори са Жорди Араса от БАРСА Академи и Флавио Лорис Маргото – главен мениджър на футболната академия на Болоня.

Един от специалните гости ще бъде Гидо Вадер от Фейенорд. Той е един от най-дългогодишните служители на клуба, като преминава през различни длъжности, започвайки в медийния отдел, а сега е част от Глобалния футболен отдел на клуба. Напомняме, че само преди няколко седмици Фейенорд закупи от Левски вратаря Пламен Андреев.

След 12 години работа в Google и създавайки търговски отношения с най-големите доставчици на данни и съдържание BBC, FIFA и Висшата лига, българката Теодора Иванова-Лимон ще се върне в родината, за да сподели опита с представители на нашата футболна екосистема.

Това обаче не е всичко… В рамките на следващите дни поетапно ще бъдат разкривани имената на още спийкъри, като организаторите загатват, че това ще са хора, свързани с клубове участници в настоящото издание на Шампионската лига.

Основен акцент ще бъде и специален гост в рамките на Спортното шоу на Дарик на 13 ноември, което ще бъде изнесено в залата, а интервюто с него ще проведат Томислав Русев и Ники Александров.

Ограничено количество БИЛЕТИ се продават с 50% намаление ТУК до 1 ноември, а след това на редовна цена но деня на събитието.

Партньори на Дарик радио и Dsport.bg са Кондор спорт, Булстрад Виена Иншурънс Груп, Gillette, Хотел Хилтън, Midalidare Estate.

Подробности може да намерите на footballnext.dsport.bg, а за въпроси пишете на footballnext@dsport.bg.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес