Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Собственикът на Спартак Вн: Инвестирах 10 млн. лева в клуба, малко вероятно е да се намери будала като мен

02 октомври 2024, 17:28 часа • 513 прочитания

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов е категоричен, че се оттегля от клуба след следващия мач. Босът на „соколите“ даде дълго интервю за колегите от „Дарик радио“, в което говори за случващото се в тима, парите, които е инвестира, както и бъдещето на отбора.

Павлин Николов сподели, че е инвестирал около 10 милиона лева в Спартак Варна и базата. Той допълни, че е много малко вероятно да се намери друг „будала“ като него, който да поеме издръжката на „соколите“. Бизнесменът също така заяви, че е възможно клубът да стане общински.

„Няма как да продължа“

Фенове на Спартак Варна

„Както бях обявил, тези два мача, единият от които мина с успех на „соколите“, вторият се надявам също, и съм дотам. Причината съм я заявил вече – вандализъм, грубости, престъпници, престъпни дейности. Няма как да продължа напред при такива постъпки и при липса на държава, която да се намеси. При 10-15 човека ОПГ – организирана престъпна група, нормалното е както бяха арестувани, да бъдат съдени и да бъдат вкарани там, където им е мястото“.

„Средствата са най-малкото нещо, което трябва да се смята. Аз си бях дал сърцето, емоциите, времето и усилието си. Според мен, тъкмо стигнахме до една добра организация на ДЮШ с един прекрасен директор – Иван Цветанов. Успехите се виждат, защото 6 деца, родени 2011 г., са повикани в националния отбор. Дано следващият, който дойде, да продължи делото“.

„Бюджетът ни за този сезон бе 6 милиона лева“

Спартак Варна ЦСКА Ахмед Ахмедов

„На чисто каквото съм изградил там – осветление от най-модерното, три терена – два естествени и един изкуствен с осветление. Бях започнал разширяване на още един терен, а също и разширяване на съблекални и т.н. Това са нещата, като средства – малко над 10 милиона са нещата, в които съм инвестирал. Един нормален отбор, а ние бяхме в Първа лига, няма как да се поддържа с по-малко от 3-4 милиона. Бюджетът ни за този сезон беше 6 милиона. Със сигурност щях да го увелича“.

„Не става въпрос за средства. Направих си проста равносметка. Единственият вариант Спартак да продължи напред, е да се намери някой будала като мен, което е малко вероятно. Будали много, само че с възможности, с финанси са малко. Другият вариант е да стане общински, както е Хебър, както е Дунав, както е Етър и т.н. Това са вариантите“, каза Павлин Николов.

Онзи ден заместникът на Кирякос Георгиу заяви, че футболистите на Спартак са били против треньора.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес