Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тяло на служител на SpaceX изплува край плаж, използван като площадка за изстрелване

23 октомври 2024, 23:41 часа • 625 прочитания

Тялото на изчезнал служител на компанията SpaceX на Илон Мъск беше изхвърлено на плаж в Тексас тази седмица, слагайки край на 24-часовото издирване на човека, съобщава Independent.

Още: 700 км над Земята: Първи непрофесионален астронавт се разходи в Космоса (ВИДЕО)

Кевин Едуард Ескобар e видян за последно в неделя сутринта, когато отива да плува на плажа Бока Чика с колеги. Друг служител на SpaceX се е обадил в офиса на шерифа на окръг Камерън, за да съобщи, че Ескобар е на 50 ярда и не може сам да плува обратно до брега. Втори служител на SpaceX се е опитал да го спаси, но не е успял. Малко след това Ескобар изчезва под водата, предава bTV.

Още: Първа частна космическа екскурзия: Милиардер излетя с ракета на SpaceХ (ВИДЕО)

Бреговата охрана на САЩ е пуснала екипажи от лодки и хеликоптери, за да търсят Ескобар. След неуспешно 18- часово издирване, те оставят случая на местната полиция в понеделник. Тялото на Ескобар е изхвърлено около мястото, където първоначално е изчезнал в 18:30 часа местно време в понеделник и полицията е информирала семейството му, се казва в прессъобщение от шерифа на окръг Камерън. Плажът Бока Чика се намира в южния край на Тексас и се използва като площадка за изстрелване на SpaceX. 

Още: Милионерите астронавти се подготвят за кацане на Земята (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес