Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генерал на Кадиров полудя при въпрос защо чеченците избягали от украинската армия в Курск (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 18:59 часа • 2140 прочитания

"Сега да започна да казвам всичко, което мисля за нашия лидер (разбирай Владимир Путин) и руското военно министерство". Така чеченският генерал Апти Алаудинов, един от приближените до чеченския лидер Рамзан Кадиров и ръководител на чеченските спецчасти "Ахмат", реагира на въпрос на Иван Панкин – един от рупорите на пропагандата на издирвания от Трибунала в Хага Путин.

Въпросът на руския водещ в радио "Комсомолская правда" по същество беше следният: защо чеченците от "Ахмат" са избягали от позициите си при нахлуването на украинската армия в Курска област на 6 август, 2024 година?

Още: Нещата вървят добре, но всичко е относително: Генерал на Кадиров за Курск (ВИДЕО)

Алаудинов отговори, че по цялата гранична зона на Курска област, която той оценява на 290 километра, имало само 500 чеченци, но благодарение на тях украинската армия не превзела АЕЦ Курск. В същото време той попита къде са изчезнали руската армия, граничарите и "Росгвардия" и заплаши, че ще започне да казва "всичко, което мисля за нашия лидер и руското военно министерство"!

Чеченският генерал не спря дотук – той нарече Панкин "чеченофоб, съюзник на мръсниците, които са избягали в чужбина и част от ЛГБТ, който работи за разпадането на Руската федерация".

На 20 октомври в друго интервю Алаудинов каза, че МВР на Курска област е регистрирало 187 престъпления (включително убийства и изнасилвания), извършени в региона от руски военни. Според него "Ахмат" не участва в нито едно от тях, информира руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA. Алаудинов не коментира видеозапис, показващ мародери именно в униформи на "Ахмат" в Глушково, Курска област: Кадировците като мародери в Курска област. Зеленски: Правим санитарна зона (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес