Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 24 октомври 2024 г. (четвъртък)

23 октомври 2024, 23:14 часа • 439 прочитания

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, сочи прогнозата за времето за 24 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, в югозападната половина ще е и почти тихо. След полунощ на много места по поречието на Дунав и Лудогорието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В котловините ще има условия за образуване на слана. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините до минус 3°, в София – около минус 1°.

В четвъртък преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ниската слоеста облачност ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява, докато на запад ще бъде слънчево. След обяд над цялата страна ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, най-високите дневни ще са между 16° и 21°, в София - около 18°.

Слънчево в планините

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Приятно по морето

Утре преди обяд на много места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес