Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пранди ни каза "Non succederà"

15 май 2012, 18:27 часа • 10561 прочитания

Силвано Пранди затвърди несъстоятелността на българската волейболна федерация. 

Италианецът ни каза "Non succederà"* и отказа да води националния ни отбор, дни след като бе уволнен Радостин Стойчев. Така тимът ни остава без треньор в навечерието на съдбоносни мачове за класиране на Олимпиадата в Лондон.

Пранди обяви решението си с официално прессъобщение до БТА. 

"Пиша това прессъобщение, за да информирам, че взех необратимото решение да отклоня поканата на БФВ да бъда треньор на мъжкия национален отбор. След няколкото дни, през които обмислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа. Благодаря на всички, които се обърнаха към мен с признание и пожелавам на българския национален отбор моето най-сърдечно "in bocca al lupo" за бъдещите им срещи. С уважение Силвано Пранди", се казва в официалното прессъобщение до БТА от Пранди.

Така нещата в най-обичания за момента национален тим в България вървят към катастрофа, само дни след като излеждаше, че вървим в правилната посока.

Социалните мрежи са взривени от недоволни фенове, които засвидетелстват подкрепа към уволнения треньор на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев.

Хиляди са участниците в групата, която се обяви "Против уволнението на Радо Стойчев", но тя не е единствената в подкрепа на уволнения треньор. В социалната мрежа има няколко групи, които застават зад бившия треньор и в тях също има стотици участници. За два дни хиляди са се присъединили към групата: "Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!". В нета има и "подписка за искане оставката на инж. Данчо Лазаров от поста президент на БФВ, както и оставките на всички членове на УС на БФВ". "Време е истински да изразим обидата и разочарованието си от ръководството на БФВ! Време е истински да подкрепим Радо Стойчев и българския национален отбор!", призовават основателите. Те целят да се съберат 12 500 подписа, колкото хора събира "Арена Армеец", които да бъдат внесени в Министерството на Физическото Възпитание и Спорта до петък. Подписи ще се събират в подлеза на хотел Плиска в четвъртък от 18:00 до 20:00.

В мрежата има и петиция, която настоява за оставката на членовете на управителния съвет на БФВ.

В групите са публикувани изказвания на звездите от отбора от последните дни. Защо Матей Казийски обмисля да се откаже от националния отбор, има информации, че такова намерение има и Андрей Жеков. Феновете следят всяка информация свързана с отбора и публикуват линкове дори от спортните емисии на телевизиите, за да докажат подкрепата си.

Сандро Филипини, заместник-главен редактор в най-известния спортен вестник в Италия а „Газета дело Спорт” , коментира смяната на Радостин Стойчев. Той определи действията на федерацията, като необясними и абсурдни.  

* "Non succederà" - "Няма да стане" (бел.ред. от италиански)

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес