Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любо Ганев: Направих рекорд след половин тава тирамису! (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 20:14 часа • 547 прочитания

Любо Ганев взриви спортните фенове с участието си в подкаста „Код Спорт“. Легендата на волейбола разказа за старта на кариерата си, както и изключителни любопитни и забавни истории. Русенецът разкри, че един от първите си рекорди е направил, след като е изял половин тава тирамуси.

Единственият и неповторим Любо Ганев

„От деня, в който започнах да играя волейбол, до този, в който приключих, беше забавление. Никога не съм усещал волейбола като професия. Вярно е, много пари съм изкарал с топката, наистина. При всяка атака на мрежата се забавлявах като малко дете", спомня си Ганев.

"Професоре Ганев"

"Когато изкарах диплома за треньор от НСА, казах: „Колеги, от днес ще ми викате професоре Ганев , както се обръщате към треньорите в Италия. Ето ми я дипломата преведена – треньор по волейбол. Легендарният специалист Силвано Пранди отвърна: „Край! Щом Любо изкара диплома, значи ми е време да се отказвам!“, продължи легендата и разказа как е счупил пръста на Силвано Пранди.

Любо Ганев

"Аз не знам къде ще забивам, те откъде да знаят?!"

"Нещата, които съм научил от него като тактика, обаче ги разбрах чак, когато отидох в Гърция. На тренировка ме караше да забивам на различни места, че вече съперниците ме били разучили. Аз му казах: „Професоре, след като дори аз не знам къде забивам, как те ще знаят?”, заяви с усмивка Любо Ганев, който разкри и как е направил първия си рекорд:

Половин тава тирамису - нищо работа за Любо Ганев

"Веднъж преди мач в съблекалнята донесоха една тава с тирамису за след мача – смее се Любо. - Но … Бам, бам и половината я изядох. Треньорът ме попита как ще играя след това. Отвърнах му: „Не само ще играя, но ще ги убия!“ Тогава направих един от първите си рекорди.“

Перфектно възстановен след дискотека

Една от марковите истории на легендата е как лекарят на националния отбор минал рано сутринта да премери кръвното и пулса на състезателите, докато спят на лагер на Белмекен. "Бях се прибрал преди пет минути след дискотека във Велинград и му казах да ме остави на мира. На закуска той докладва как Любо Ганев е перфектно възстановен, а Димо Тонев сигурно не е спал и не е окей. Димо му изкрещя: „Докторе, да се махаш оттук! Аз спах, а Любо се прибра преди 5 минути! Къде е възстановен?!”.

ОЩЕ: "Простреляха ме в тъмна уличка в Бразилия": Любо Ганев разказва с усмивка (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес