Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво казват политиците на хората: Анализ на предизборната кампания от Бояна Бозаджиева (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 14:30 часа • 1032 прочитания

Със сигурност има предизборна кампания. Тя е обаче някъде там - случва се в ядрата и централите на партиите, но като че ли не може да вземе своя превес в обществото като основна тема. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият пиар експерт Бояна Бозаджиева, коментирайки посланията на партиите в предизборната кампания.

По думите на Бозаджиева определени партии от по-новите разчитат на новите канали на комуникация. "Разбира се, по-традиционните партии разчитат и на директния контакт, който дава много по-различно съдържание и в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Виждаме старание от страна на всички партии да слязат при своите избиратели и да правят срещи. Да, те не са в този вид, в който назад в годините сме ги виждали - онези големи, препълнени зали. Но това е обяснимо, това са поредните избори, които в голяма степен демотивират избирателите", посочи Бозаджиева.

Що се касае до разделението в ДПС, пиар експертът обърна внимание, че там прозират вече различни послания. "Едната група разчита на нейната оперативност, на вземането бързо на решения, на ясно, силно и агресивно изговаряне на позиции, а другата по-скоро се опитва да върне спомена към по-старото ДПС, към това, което ги е събрало. Разбира се, етническият мотив не липсва там, говорим тук и за духа на партията. За мен процесите там няма да приключат с изборния ден, а ще се развият в следващия парламент, тъй като според социолозите и двете ДПС-та ще влязат в Народното събрание", отбеляза още Бояна Бозаджиева.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес